مشکل مسکن جانبازان تا 2 سال آینده حل می شود / هزینه درمان جانبازان تا 48 ساعت دیگر پرداخت می شود
به گزارش خبرگزاری ایرنا. سعید عهدی (پنجشنبه شب گذشته) در برنامه کلاس اول که از شبکه خبری صداوسیما در خصوص برنامه های بنیاد در دولت چهاردهم پخش شد، آمده است: مواد 2 تا 7 قانون جامع ایثارگران تاکید می کند که دولت موظف است زمین و مسکن را به میزان 25 درصد و به میزان 25 درصد در اختیار جامعه ایثارگران قرار دهد. بالا جای تعجب نیست که بسیاری از مردمی که 3000 روستا، 10 شهر، 15000 کیلومتر مربع از کشور و خانه های مردم را از دست اشغالگران آزاد کردند، خانه ای برای خود ندارند.
وی افزود: به همراه وزیر راه، مسکن و شهرسازی، نهضت زمین و مسکن جانبازان را راهاندازی میکنیم که بر اساس آن مشکل اسکان جانبازان کمتر از دو سال دیگر باید بهطور اساسی حل شود. همایش مدیران استانداری سه شنبه هفته آینده با حضور وزیر راه برگزار می شود و از بنیاد شهید نیز برای شرکت در این برنامه دعوت شده است. ما برای اولین بار یک یادداشت تفاهم بی سابقه امضا می کنیم.
پرداخت بیمه تکمیلی جانبازان تا 48 ساعت
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره مراکز درمانی ایثارگران گفت: بیمه دوستان موظف هستند هر گونه هزینه ای که جانباز در مراکز درمانی پرداخت کرده است را ظرف 48 ساعت پرداخت کنند. تا کنون حدود 9 هزار قرارداد با مراکز درمانی بسته شده است که 30 مرکز درمانی داریم که 5 مورد آن به ارائه ارتز و پروتز به جانبازان اختصاص دارد. در 30 استان مرکز توانبخشی داریم. 16 آسایشگاه جانبازان در سراسر کشور داریم.
اوحدی ادامه داد: پیش از آن قرارداد بیمه با برخی از بیمارستان های بنیاد شهید تکمیل نشده بود. بنابراین، هزینه بیمه پایه دریافت می شود. بیمه تکمیلی ما تقریباً 1860000 دام قربانی را پوشش می دهد. در حال تلاش برای ایجاد شعب بیمه روزانه یا دفاتر خدمات بیمه روزانه در ساختمان های بنیاد شهید در شهرستان ها هستیم.
وی گفت: اگر جامعه ایثارگری مشکل یا دغدغه ای دارند که می خواهند به مسئولان بنیاد شهید اطلاع دهند می توانند با شماره های تماس روز بیما تماس بگیرند. ما عامل سلامت و درمان را احیا کرده ایم. درمان اولویت ماست
جذب 19 هزار داوطلب / راه اندازی مرکز تماس ملی ایثارگران
همانطور که رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص اشتغال و توانمندسازی ایثارگران اظهار داشت: مسکن و اشتغال از مسائل جدی ایثارگران است. در برنامه ششم و هفتم توسعه 70 درصد فرزندان جانبازان و ایثارگران به صورت رسمی در دولت استخدام می شوند.
اوحدی افزود: آزمونی در دوره قبل انجام و تعداد زیادی از این عزیزان منصوب شدند. مدتی پیش نیز آزمونی برگزار شد و حدود 14 هزار نفر پذیرفته شدند. طبیعتا 30 هزار کد رشته برای سازمان اعلام شد. از 19 هزار نفر خواستیم در آزمون شرکت کنند. این پنج هزار نفر را برای تکمیل ظرفیت می آوریم.
وی گفت: طبق ماده 31 قانون عمومی ایثارگران به ازای هر جذبی که در کشور صورت می گیرد باید یک وضعیت به سرلشگر تعلق گیرد. یکی از قابلیت ها صندوق اشتغال ماست.
اوحدی ادامه داد: سفرها به استانداری ها را بعد از هفته دفاع مقدس آغاز خواهیم کرد. و در این سفرها قابلیت هایی مانند شرکت های خصوصی یا کارخانه های بزرگ وجود دارد که می توانیم از آنها برای رفع این مشکل استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: طی بازدیدهایی که از بیمارستان های مختلف جانبازان داشتیم تصمیم گرفتیم یک مرکز ملی تلفن در بیمارستان شهید مصطفی خمینی (ره) ایجاد کنیم و 4 خط تلفن آماده شد تا جانبازان مثلاً در نیمه های شب بگویند شما مشکل جدی در شهر دارید، از طریق این روش بدانید که باید با چه کسی تماس بگیرید یا چه کاری انجام دهید، شماره های ذکر شده به شرح زیر است. (88950793-88964147) که آن را به 4 عدد تبدیل می کنیم.
ما به خودروهای جانبازان توجه می کنیم
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره خودروی جانبازان گفت: موضوع خودرو در قانون بودجه سال گذشته مطرح شده بود. اما متاسفانه اتفاق جدی نیفتاد. امسال در فصل 10 بند 3 تبصره 13 قانون بودجه ذکر شده است. یعنی شورای نگهبان اعلام کرد که دولت و وزارت امنیت موظف به تامین 50 درصد خودروی جانبازان به بالا هستند. ایثارگران خیالتان راحت باشد که اگرچه این ماموریت به عهده وزارت صمت است، اما بنیاد شهید به نام حفظ حقوق این عزیزان در کنار آنها ایستاده است.
اوحدی افزود: اغلب فرزندان شهدا نمی خواهند در کنکور اعلام کنند که فرزندان شهدا هستند 10 هزار و 500 نفر از جامعه ایثارگران شامل فرزندان شهدا، فرزندان آزادگان، فرزندان جانبازان هستند. و همسران شهدا. از نخبگان کشور هستند. یعنی این افراد شاخص های شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنیاد ملی نخبگان را برای شناسایی نخبگان دارند و اینجا دیگر سهمیه ای وجود ندارد.
وی تاکید کرد: امروز بیش از 3 هزار و 500 نفر از جامعه ایثارگران در دانشگاه عضو هیأت علمی هستند. این یک افتخار برای این کشور است. 180 نفر از این عزیزان در چند سال گذشته رتبه دو رقمی کنکور را کسب کرده اند. امروزه 40000 کودک شاهد در بیش از 14000 مدرسه ابتدایی شاهد در سراسر کشور ثبت نام کرده اند. بیش از 70 هزار دانش آموز داریم. ما بیش از 120 سازمان اجتماعی فداکار داریم. آنها می توانند پل ارتباطی ما با جامعه هدف باشند. بیش از 1200 گروه مروج علمی (استارتاپ) داریم که 650 گروه از آنها مورد تایید بنیاد علمی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته و 80 محصول آنها به عنوان محصولات دانش بنیان ثبت شده است.
اوحدی در خصوص تغییر وضعیت استخدامی ایثارگران گفت: این موضوع در قانون بودجه سال آینده پیگیری خواهد شد.
پرونده شهدا و جانبازان تا پایان سال بروزرسانی می شود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره احراز هویت شهدا و ایثارگران با بیان اینکه موافقت کردیم و اعلام کردیم که کمیته پزشکی باید تا پایان سال به روز شود، 60 هزار نفر منتظر تعیین کمیته هستیم درصد جانبازی کمیته پزشکی باید روزانه در 30 استان با پزشکان مشاوری که از قبل مواردی را آماده کرده اند برگزار شود.
خانه های سالمندان جانبازان در حال بهسازی است
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در دولت پیشنهادی شهردار تهران و سایر شهرداران موافقت کردند که مسئولیت بازسازی و آذین بندی سرای جانبازان را بر عهده بگیرند. قول دادیم ظرف دو ماه ظاهر پناهگاه ها را درست کنیم.
اوحدی تصریح کرد: در دوره قبل برای همسران جانبازان قطع نخاع و بیماران ویلچری یک سری مصوبات نوشتیم و امیدواریم احیا شوند و بخشی از تلاش این همسران و دستیارانشان باشد. غرامت جانبازان آسایشگاه.
ماموریت اصلی موسسه شهید مروج فرهنگ ایثار و شهادت است
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره اولویت برنامه های بنیاد شهید گفت: رسالت اساسی بنیاد شهید ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است. اگر با صراحت و منطق از موضوع هشت سال دفاع مقدس و دو سال دیگر که برخی رزمندگان در اسارت بودند بپرسیم، چه شد که با وجود سخت ترین شرایط اعم از تحریم اقتصادی و تحریم تسلیحاتی حدود 15 هزار نفر شد؟ کیلومترها از خاک ایران در یک سال اشغال شد و بیش از 3000 روستا و 10 شهر در اشغال بود، پس آیا باید این افتخار را به ما داد؟ دلیل این امر چیزی جز فرهنگ ایثار و شهادت نیست که در این شرایط بسیار سخت نه تنها در دوران دفاع مقدس بلکه بعد از دوران دفاع مقدس نیز تجربه کردیم. ما نیز این را رسالت اصلی بنیاد می دانیم.
اوحدی تصریح کرد: باید در نظر داشت که ورود به مقوله ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نباید رویکردی اداری، انتزاعی و یک جانبه باشد. ما باید مخاطب را بشناسیم. گفتمان ما با نسل جدید باید گفتمانی باشد که بتواند این فرهنگ را منتقل کند. در دوره جدید برنامه ریزی های بسیار خوبی در این زمینه داریم.
وی افزود: در دوره قبل که در بنیاد شهید بودم، سند ملی ایثار، شهادت و مقاومت به عنوان یکی از اولین اسناد در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد. چشم انداز ما این است که بتوانیم وظایف و وظایف دستگاه ها را دوباره طبق آن سند مشخص کنیم و برنامه های متنوعی داشته باشیم تا بتوانیم مخاطبان خود را متقاعد کنیم.
اوحدی گفت: از روش های فنی استفاده می کنیم که می تواند موثر باشد. در هفته دفاع مقدس که عمدتاً برنامه های فرهنگی است، 54 برنامه اجرا می کنیم. ما در سال 2019 برنامه ای با عنوان “تاریخ ساز لاسکار فرشیتگان” ترتیب دادیم. 17 هزار زن در این کشور یا جانباز هستند یا شهید و یا آزاده. بسیاری از مردم این کشور اصلاً این را نمی دانستند. 35 جانباز قطع نخاع زن داریم. از این 35 عزیز، 16 نفر امروز در قید حیات هستند. زندگی آنها باید به شکلی هنری آماده و سازماندهی شود.
وی درباره تحول ساختاری بنیاد شهید گفت: تحول ساختاری ظریف است و باید با دقت با آن برخورد شود. اگر با گروه های مختلف ایثارگران جلساتی برگزار نکنیم، نمی توانیم مشکل آنها را درک کنیم. از طریق جلسات حضوری می توانیم به راهکارهای عملی برسیم.
منبع: https://www.irna.ir/news/85602141/%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%AB%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%A7-%DB%B2-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%84-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86